Az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Operatív Program DAOP-1.1.1/DE-13 Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért című konstrukciójában 59 636 115 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a mórahalmi RMB-Transz Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.

A projekt alapadatai:

Kedvezményezett neve: RMB-Transz Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Zsaluzatgyártás és betonvasalat összeszerelés bevezetése az RMB-Transz Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 59 636 115 Ft

Támogatás mértéke: 70%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Az RMB-Transz Kft. ismét egy telephelyfejlesztési projektbe kezd.

A "Zsaluzat gyártás és betonvasalat összeszerelés bevezetése az RMB-TRANSZ Kft.-nél" projekt keretében, a 6782 Mórahalom, Külterület 0397/63 hrsz. alatt található ipari területen, egy zsaluzat gyártó és betonvasalat összeszerelő funkcióval bíró csarnokot alakít ki. E terület Mórahalom déli határában, a Röszkei út keleti oldalán fekszik.

projekt kivitelezésének szükségességét alátámasztja, hogy az RMB-Transz Kft. jelenleg nem rendelkezik olyan fedett szerelő- és gyártócsarnokkal, ahol a meteorológiai viszonyoktól függetlenül végezhetnének termelőmunkát.

projekt végrehajtásának másik oka, hogy az RMB-Transz Kft. olyan munkahelyet kíván biztosítani alkalmazottai számára, mely a mai igényeknek megfelelően ergonomikus, jól felszerelt.

További indok, hogy a Kft. eddigi működése során a fa- és vas zsaluzatokat bérelte, a projekt megvalósulása után azonban már saját maguk állítják elő.
A térségben jelenleg is több olyan jellegű beruházás van folyamatban, ahová a bevezetni kívánt termékeiket (a vas- és fa zsaluzatokat) értékesíteni vagy bérbe adni tudnák. A Kft. célja, hogy az általuk gyártott termékekkel saját versenyképességüket is nagymértékben megnöveljék. A projekt fő célcsoportjai tehát:

  • saját munkavégzésükhöz elengedhetetlen zsaluzatok előállítása,
  • a környékbeli építőipari vállalkozások számára zsaluzatok értékesítése vagy bérbeadása.

A projekt keretében egy 440,94 m2 nettó hasznos alapterületű csarnok kerül felépítésre, mely üzemelés-technológiailag egy zsaluzat gyártó és betonvasalat összeszerelő funkcióval bíró építmény lesz. A csarnokban a zsalu rendszerek és vas-szerkezetek szerelése, összeállítása, valamint az alapanyagok előkészítése történik majd a termelő/szolgáltató tevékenység keretében. Alapanyagok terén az összeszerelésre váró fa- és vasanyagok találhatók majd meg a csarnokban, melyeket a felhasználásuk helyén, polcokon, raklapokon tárolnak majd. A felhasználásra vagy értékesítésre kerülő végtermékek pedig zsaluzatok és betonvas szerkezetek lesznek.

Az RMB-Transz Kft. ezen telephelyfejlesztési beruházásának, a fejlesztésnek köszönhetően várhatóan még tovább növeli a rangos piaci részesedését. A zsaluzatok értékesítése pedig, mint új tevékenység, várhatóan tovább növeli a cég profitabilitását.

Mindezeken túl, e projekt egyben munkahelyteremtési funkciókkal is bír. Az RMB-Transz Kft. ugyanis a projekt keretében 4 új munkahelyet fog teremteni.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. június 30.

Projekt azonosítószáma: DAOP-1.1.1/DE-13-2013-0074